4/10/10

Temps de canvis per a les parròquies?

Arriben notícies de canvis en forma del que podriem anomenar, amb totes les reserves que vulgueu, "fusions" o "absorcions" d'algujes parròquies en els nostres arxiprestats. Tots acostumem a atribuir aquestes decisions a la manca de preveres lligada a la disminució del nombre de feligresos, però, de ben segur, és una realitat complexa a la que ens hi podem acostar des de diferents punts de vista.

Avui us presentem la reflexió que sobre aquest tema ens ofereix el badaloní Jaume Suau i Seriol. Una reflexió des de l'òptica del món de les empreses que, avui, estan també inmerses en aquest moviment de fusions i absorcions. Us convidem doncs a reflexionar-hi a través del seu escrit i a compartir-la afegint-hi els vostres comentaris.

Per llegir l'escrit cliqueu al següent enllaç:https: //docs.google.com/document/edit?id=1ba0-AUZI5V0JHx-v1lCEj0TJ24nmtZFTdO0dAdNiS8Q&hl=ca&authkey=CLDb_rEK

3 comentaris:

Anònim ha dit...

NO PUC OBRIR EL TEXTE DEL ENLLAÇ
SI ES POSIBLE CANVIEU DE FORMAT.
JAUME V

Anònim ha dit...

No m´agrada la reflexio
Els cristians som els principals responsables de tot el que está pasan a les parroquias.
No en valen les excusas de rector carca,centre d´admistració de serveis religiosos i rés mes , etc
Hauriem de implicar-nos i preocupar-nos més
Jaume V

Francesc ha dit...

Jaume, no sé ben bé si hem llegit el mateix article. Bé, vaig al que volia comentar. En els casos que es rumuregen de l'arxiprestat nord, en que no es pensa cobrir la plaça del rector, (això ja ha succeut a Sant Crist de Canyet)la comunitat de laics pot i ha de tenir molt a dir. Per que això sigui així, no ha d'esperar el què decideixin "els de dalt" sino que ha de ser tossudament activa. I no estic parlant d'exigir un nou capellà, això certament és cada cop més difícil.