23/11/10

ALS CRISTIANS CATALANS DEL SEGLE XXI DAVANT LES PROPERES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Possiblement aquets dies de campanya electoral els aspirants a governar ens portin a discursos sobre si nacionalisme sí o nacionalisme no, independència si o independència no. Voldria fer unes reflexions com a cristians catalans amb cor universal, com deia Sant Pau.

Despres dels deu primers anys d´aquest nou segle caldria revisar alguns punts que hauriem de demanar els cristians del nostre país, Catalunya, davant dels que fins ara ens han governat o dels que ho pretenen fer-ho.

Punts que haurien de servir per la extensió del regne de Deu a casa nostra ,un Regne vasat en la cultura de la pau i la no violència, un Regne que demanem al nostre Pare cada dia amb la pregària del Parenostre.

Desde la vesan profètica els cristians no hauriem de cansar-nos de demanar i, si cal, denunciar per:

-Demanar el dret a la vida, la defensa de la família com element natural i fonamental a la nostra societat, el dret dels pares a escollir l´educació de llurs fills; el dret a circular i escollir el lloc de residència amb totes las seves conseqüències

-Defensar les no retallades a les despeses socials per la crisi , on la pobresa augmenta dia a dia, a casa nostra.

-Denunciar quan no es compleixi el cent per cent del 0,7%, com també la reducció i condonació del deute dels països més empobrits.

-Demanar per la reducció progressiva de la despesa militar espanyola, per transformar-la en inversió social, com també, per la no intervenció militar del exercit espanyol en els conflictes arreu del món.

-Demanar treballar per l´eliminació dels paradisos fiscals on els més rics i també alguns governants hi tenen els seus diners ,com també per la transparència del politics amb les seves gestions de govern, que la lluita pel frau fiscal i la corrupció siguin la seva prioritat.

-Denunciar quan els fons públics i subvencions arriben a aquelles empreses que vulneren els drets humans.

Finalment hauriem de demanar que vetllin per la nostra Natura catalana , que la petjada ecológica que deixarem als nostres progenitors sigui reduïda al mínim possible.

Jaume Ventura.