6/3/14

el documental "JO CREC" a Badalona



El proper 29 de març, dissabte, estrenem a Badalona la projecció del documental "JO CREC". Estem contents de fer-ho a la nostra ciutat i en una sala dels Megacine Badalona 3D del Màgic Bdn.  Per això hem volgut entrevistar a en Vicenç i la Gemma, creadors i productors d'aquest documental.

En Vicenç Vila és enginyer en telecomunicacions, i la Gemma Bas és arquitecta. Estan casats i tenen sis fills, tots nois.
La Gemma i en Vicenç són un matrimoni jove, alegre, optimista, ferm. Quan parlen, t’engresquen amb els seus projectes, les seves iniciatives, la seva experiència vital, tan jovial i plena de força.
Els hem volgut entrevistar perquè ens parlin del documental «JO CREC», que han produït i que s’estrena el proper 21 de Març a tot l’estat.

  • Com va sorgir la idea d'emprendre aquesta insòlita aventura audiovisual?

Vicenç: Pel febrer, l'últim dia d'un recés, després de llegir que el Sant Pare donava les primeres indicacions per viure l’Any de la Fe, se'm va passar pel cap la possibilitat de fer un documental perquè els cristians poguéssim professar d'una nova manera el Credo.
Jo vaig ser durant 12 anys el cap de joves del Sant Esperit de Terrassa, i allà ens vam fet un tip de preparar materials de catequesi amb altres animadors i amb Mn. Francesc Cima, al cel sia!, sempre pensant quina seria la millor manera de convidar els joves a tenir un encontre personal amb Jesucrist.... Ens basàvem en el Catecisme i l'assessorament de mossèn Cima. Ara, uns anys més tard, hem decidit produir un documental per transmetre el mateix missatge però emprant les noves tecnologies.


  • Per què un documental en 3D sobre el Credo? Què voleu aportar com a novetat?
Gemma: Avui en dia, ens agradi o no, ser enmig del món vol dir entrar en l'univers de les noves tecnologies. Fins i tot el Sant Pare acaba d'estrenar un compte de twitter!... Aquest és el llenguatge i la comunicació de les persones del món d'avui.
En el nostre cas, hem volgut utilitzar el 3D pel seu caràcter innovador i pels avantatges que té respecte el 2D: es capta més l’atenció de l'espectador, es reté millor en la memòria i provoca un impacte emocional molt superior.

D'aquesta manera, ens volem sumar a tantes iniciatives evangelitzadores que aquest Any de la Fe estan aportant un aire fresc a la manera de comunicar la nostra fe.