10/4/15

Resurrecció-2

Després de la mort de Jesús, els seus amics van ser els testimonis de la seva resurrecció. El van veure viu, el van reconèixer per la manera de parlar, o de trencar el pa, o per els senyals de les seves ferides. La resurrecció de Jesús és un punt central de la fe cristiana. Pels creients tot home, com Jesús, ressuscitarà.
Sobre què reposa la fe cristiana en la resurrecció?
Els quatre evangelis i les cartes de Pau parlen de la resurrecció com d’un esdeveniment que realment va existir, encara que ningú en va ser espectador. La fe dels primers cristians en la resurrecció de Jesús, és una realitat històrica que ningú pot negar.
Aquets homes i dones diuen que van tenir la sorpresa de trobar buida la tomba de Jesús, el passat demà del seu enterrament, i que ells van veure i escoltar el Jesús crucificat, que es va aparèixer viu enmig d’ells, però no pas viu igual que abans.
Què podem saber de la resurrecció de Jesús?
No és pas la reanimació d’un cadàver, ni una desencarnació, com si el Fill de Déu fet home, desenganyat de la condició humana, l’abandonés per tornar al cel.
És l’entrada de l’home Jesús a una nova vida, dins el misteri del Déu viu. Mai havia passat això, i no hi ha cap mot adequat per parlar-ne. Déu l’ha despertat d’entre els morts, l’ha aixecat, l’ha justificat. També que Déu l’hi ha donat la raó, en contradicció amb el judici de Caifas, que l’havia condemnat a mort en nom de la llei de Déu.
La resurrecció de Crist, és essencial per un cristià?
Si prenem seriosament els textos del Nou Testament i la fe dels cristians després de vint segles, no podem pas dir que la resurrecció és una llegenda, encara que ningú la pot definir o descriure. Com diu Pau: “Si Jesús no hagués ressuscitat, la nostra fe seria buida ...”. Creure en la resurrecció ens fa cristians, serveix per situar-nos dins la llum, donar sentit a la nostra vida, valor a la nostra condició humana ... i això no és molt?
Com serem nosaltres després de la mort?
La fe en la resurrecció ens obra una esperança, lligada al sentit de la responsabilitat de l’home i a la fe en la justícia de Déu. Després de la mort continuarem sent nosaltres mateixos. Ningú pot descriure ni imaginar el que serem després de la mort, fora de l’espai i el temps, dins d’una altra vida. Però la fe en la resurrecció ens diu que serem nosaltres mateixos, dins la fidelitat en que hem viscut.


Resum d'uns petits textos sobre la Resurrecció, publicats en la revista francesa "creure"